Ο Χάρης Παπαλίτσας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει η Gastronomy Essentials στην Κύπρο, έρχεται στη Λευκωσία, στις 6 & 7 Μαρτίου, για να μας μυήσει στα μυστικά της Σύγχρονης Κομψής Αρτοποιίας. Μέσα από το πρίσμα της αργής ωρίμανσης και του σεβασμού στις παραδοσιακές τεχνικές, ο Χάρης Παπαλίτσας, ένας από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους αρτοποιούς στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει μία ποικιλία άψογων και καλαίσθητων viennoiserie και ψωμιών.
Μετά το πέρας της διήμερης αυτής εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν και να εφαρμόσουν τεχνικές φυλλοποίησης για παραγωγή προϊόντων viennoiserie, τεχνικές αργής ωρίμανσης και ζυμώματος. Θα διδαχτούν την τεχνολογία των προζυμιών και πρακτικούς τρόπους, ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν, στην παραγωγή τους. Τέλος, θα διδαχτούν αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν:
Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα υπάρξει γευστική δοκιμή.